email ofertas facebook Twitter Google  + Blog

TIPOLOGIES DE MATALASSOS

A continuació intentarem explicar els diferents tipus de matalassos que existeixen actualment al mercat:

1- Matalassos de llana: actualment, son matalassos que estan totalment en desús. Majoritàriament estaven confeccionats de teixits de cotó punt o barrejats amb una mica de polièster, farcits de capes de llana que, a mesura que passava el temps, eren renovades quan perdien consistència. Són pocs els fabricants que es dediquin a vendre'l, comercialitzar-lo o distribuir-lo i queden molts pocs artesans que es dediquin a refer els matalassos de llana.

2- Matalassos de molles (sistema Bonell): estructures de ferro cilíndric que, mitjançant la seva formació, sostenien el cos en posició semirígida. Confeccionats en diferents teixits, han sigut desplaçats en l'actual mercat, relegats a matalassos econòmics.

3- Matalassos de molles (molles ensacades o individuals): el nou sistema de molles ensacades te un funcionament molt similar al sistema bonell amb una particularitat. Si al sistema bonell les molles estaven enganxades entresí (fet que provocava una sensació de rigidesa i, habitualment, podia fer que amb el temps les molles sortissin disparades), les molles ensacades estan lliures les unes de les altres creant un sistema de descans molt més adaptable a les diferents parts del cos. Sovint és combina amb diferents materials (viscoelàstica o làtex) creant el que s'anomena "matalàs de molles ensacades combinat".

4- Matalassos de làtex: creats en un moment en el que només existien les molles o altres submatalassos, va ser molt revolucionari el ús del làtex per a la creació de matalassos més adaptables i flexibles. El làtex és una resina que prové de l'extracció de la resina d'un arbre. Combinat al principi amb cotó a l'estiu i llana a l'hivern, va ser i continua sent el matalàs predilecte pel somiers articulats.,

5- Matalassos d'espuma: tot i que "espuma" és un concepte molt ampli, es solen anomenar matalassos d'espuma tots aquells matalassos d'espuma de poliuretà tallada en diferents gruixos i densitats formant un ampli ventall de possibilitats en quan a duresa, suavitat, alçada, etc...

6- Matalassos viscoelàstics: és l'últim material que ha sortit al mercat. La viscoelàstica és una material espumat que es caracteritza per la seva adaptabilitat a les formes del cos. Aquesta capacitat és deguda a dos efectes, un efecte termosensible i un efecte de pressió per pes. La possibilitat de fabricar-lo en diferents gruixos, densitats i suports (espumes, HR, làtex, molles) fan d'aquest material la possibilitat de fer un gran ventall de matalassos viscoelàstics.

No existen productos que cumplan el criterio de seleción

=